svampar, lingon och berg

Nu är jag hemma igen. efter två veckor och två dagar. i norrland. först ett tag i järvsö sedan i saltoloukta. (nattåg till gellivare, buss, båt, framme!) jag hade allt lite ångest innan jag kom upp till fjällen men när jag väl var där blev allt mycket lugnare. man fick plats att andas. att tänka. man fick mycket att titta på, stora vyer. man fick dessutom nytt att titta på. det var skönt. vi träffade en hel del sköna typer och alla hade ju vandringen gemensamt så det var lätt att prata. skönt. jag och syrran bastade två gånger och det var underbar mat i restaurangen. vi gick en hel del, vi såg många fina berg. alla olika, alla vackra! vi såg två samevisten och många kåtor. mysigt pysigt. det blåste, var helt vindstilla, varmt och kallt. men det regnade inte! inte en droppe föll förän en halvtimma innan tåget gick. perfekt.

nu är jag hemma igen, sitter hos olle och väntar på att staffan ska repa klart. det är första gången jag hör dom. riktigt bra faktiskt! i alla fall enligt mig, jag som är helt omusikalisk.. men de erbjöd mig (nästan) att få spela marachas. vet inte riktigt hur jag ska ta det.

det är väldigt skönt att vara hemma. trots att skolan börjar imorgon. just nu känns också det bra. till och med! vi får se hur det är om en vecka. ska ju börja trean och det är väl det som spelar in.  nu ser man målet det är lite drygt nio månader kvar, nedräkningen har verkligen börjat!  borde även spara lite pengar. har hört att det är dyrt det där med studenten. kanske får öppna ett konto. men hur gör man det..?

det kommer bilder från fjällen här i ett senare. så länge får ni hålla till godo med de som finns på bilddagboken.

P U S S H E J !

tankspridd, förlåt

jupps. det är en seg dag idag, jag vet inte v ad jag ska blogga om och jag har nada att göra. borde packa det sista i och för sig. men det är tråkigt. jag lyssnar på jose gonzalez och har läst uppdateringarna på clubvegas blogg istället. jag borde också hjälpa mamma med bulgursalladen men jag orkar fan inte! denna veckan har varit en farlig frossarvecka. jag skulle kunna rabbla upp h ur länge som helst allt onyytigt jag har tryckt i mig men istället för att tråka ut potentiella läsare med sånt kan jag sammanfatta det att jag gått upp tre kilo. Oj.. detta kan också bero på att jag inte rört mig ordentligt på hela sommaren. aja, det är väl inte hela världen.
jag skulle få bestämma film igår. jag och staffan skulle se. men det gick inte. jag ville se smala sussie efter att jag och gabbe snackat om den men den var seg att ladda ner. när staffan slutligen bestämt en annan film funkar det inte at spela upp den eller nåt sånt och han blir arg och stänger av datorn. så vi somnar arg och irriterad brevid varandra. staffan började jobba klockan elva imorse vilket ledde till uppgång runt niotiden. PAIN! och bara tanken på att jag kommer behöva gå upp ännu tidigare imorgon är hård som sten. på tal om jose gonzalez så är way out west slut nu. jag har inte sett röken av årets festival men är glad att jga inte gick. det har regnat och varit allmän opepp väder hela helgen ju. HA!

i fredags drömde jag en mardröm. jag var i en lägenhet där en kille blev hjälskjuten av en polis för att han hade narkotika i lägenheten. sjukt.

på måndag ska jag åka till landet med min familj. sedan ska vi fjällvandra några dagar. jag ska ha kameran och ipoden med mig. så klara jag mig både där och påvägen dit. det löser sig. och jag lovar att jag ska ha många vackra vyer att dela med mig av när jag kommer hem.

P u s s

femte augusti,

tio månader och en dag kvar.
eller en dag om man väljer att se det från den vinkeln.

jag har plockat ner alla fina pirat-afficher i mitt rum. vill inte längre vara känd som tjejen med hundra depp-plancher. det räcker liksom nu.
satte upp hyllor istället.
pappa hjälpte mig att skruva fast jag gjorde mycket själv.


helgen tillbringade jag i halmstad med sofia det var mycket trevligt. hon har verkligen lyckats hitta smultronställerna i sin nya stad.